Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

БЕХ ще проучва интереса на инвеститори да купят средносрочни книжа

OFFNews 14 юли 2016 в 18:52 4208 1

Българският енергиен холдинг (БЕХ) ще проучва от 18 юли интереса на потенциални инвеститори от Великобритания и континентална Европа към емисия средносрочни инструменти, които възнамерява да емитира, става ясно от съобщение на БЕХ.

Средствата са необходими, за да се покрие мостово финансиране, взето от консултантите по структурирането, пускането и реализирането на емисията – консорциум между банките J.P. Morgan и Banca IMI.

В края на април БЕХ взе заем от 535 млн. евро от консорциума, за да покрие задълженията на Националната електрическа компания към двете американски централи, за да влезе в сила споразумението, според което цената на тока от тях се намалява.

В зависимост от пазарните условия холдингът очаква предлагане на Reg S средносрочни инструменти. Според съобщението на тези инструменти се очаква да бъде присъден рейтинг Ba2 от Moody's и BB- от Fitch.

Ще се търсят инвеститори в ценни книжа с фиксирана доходност само в Европа, тъй като планираните за пускане ценни книжа не са регистрирани в САЩ, поради което те не могат да бъдат предлагани или продавани в САЩ, както и за сметка или полза на американски граждани без регистрация или ако не е съгласно приложимо изключение от изискванията за регистрация на Закона за ценните книжа или други приложими закони за ценни книжа.

В прессъобщението на БЕХ се подчертава, че е най-голямото дружество в България по активи и е 100% собственост на държавата и е със стратегическо значение за икономиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews