Зидан трупа опит в Ювентус за шеф на Реал?

OFFNews 18 юли 2018 в 09:41 1804 0

Една новина заинтригува  света на футбола, макар и да остана в сянката на мегатрансфера на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид в Ювентус.

Името на "Старата госпожа" отново е замесено, както и на Реал, но този път главното действащо лице е бившият треньор на "белия балет" Зинедин Зидан. Французинът шокиращо напусна Реал след спечелването на третата поредна титла от Шампионската лига и оттогава не е дал ясен знак за бъдещето.

Сега става ясно, че той по всяка вероятност ще започне работа като помощник спортен директор именно в Ювентус. В Торино той ще бъде на подчинение и обучение от титуляра в длъжността - 46-годишният му връстник Фабио Паратичи. Какво може да означава, че един треньор на гребена на вълната приема по-малко престижна позиция?

Вече се появи теория, че Зинедин Зидан се готви не за нещо друго, а за президентския пост в Реал Мадрид, тъй като настоящия му шеф Флорентино Перес е вече на 71 години и му е време да излиза в пенсия. В Ювентус под зоркия поглед на Паратичи Зизу ще натрупа така необходимия опит по спортен мениджмънт - как да преговаря с играчи и агенти, ще води комуникацията между шефове и треньора.

По същия начин Зизу изгради и треньорската си кариера, като първоначално попиваше знания от прочутия треньор Карло Анчелоти. Легендарният французин вече е изпълнявал и роля на спортен директор в Реал, но там тази функция е чисто представителна, тъй като всички важни въпроси се решават от Перес.

Другата версия е, че Зидан ще е следващият треньор на Ювентус. Именно затова е бил избран вариант той да започне работа едва през октомври. Дотогава ще стане ясно доколко Роналдо се е сработил с настоящия треньор Масимилиано Алегри. Като цяло ситуацията е доста деликатна за самия Алегри, тъй като за него ще е трудно да работи под заплахата да бъде сменен във всеки един момент от Зидан.

За Зизу също е сложно. Той може би искрено вярва, че отива на обучение като помощник спортен директор, но когато му предложат да смени Алегри, ще се окаже в сложна дилема - или да откаже, или да поведе Ювентус към трофея в Шампионската лига.

При всички положения ни очакват интересни и вълнуващи мигове с Ювентус, където наистина става много интересно с присъствието на Роналдо и Зидан едновременно. Футболът спечели от това, че Зидан остава в Европа, а не отиде в Катар, както се заговори първоначално.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!