Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Венгер и Почетино са фаворити да сменят Зидан

OFFNews 31 май 2018 в 19:51 3243 0

Френската футболна легенда Зинедин Зидан напусна изненадващо Реал Мадрид броени дни след спечелването на трета поредна титла в Шампионската лига.

Французинът изтъкна като причина за решението си невъзможността да мотивира играчите след спечелването на толкова трофеи и се обясни в любов на "белия балет" и президента Флорентино Перес на прощалната си пресконференция. Вече се спекулира с имената на евентуалните му заместници.

Според "Марка" големият фаворит е мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино. Аржентинецът съвсем скоро поднови договора си с "шпорите", но испанското издание твърди, че той е направил това с условието, че ако бъде поканен от Реал Мадрид, Даниел Леви трябва да го пусне. Според други източници в новия контракт на Почетино има освобождаващата клауза, която Перес спокойно може да плати.

Според медиите на Острова пък големият фаворит за поста е Арсен Венгер, който наскоро напусна Арсенал след 22 години в клуба. Французинът е известен с факта, че вече на няколко пъти отказа на Перес и на практика е единственият треньор в света, отрязвал Реал Мадрид. В момента той е свободен, а вече изрази желание да се завърне на работа в голям клуб с амбиции.

Другите спрягани имена са на бившия играч на Реал Гути, който в момента води отбора до 19 години и постигна оп,еде.ени успехи в Шл, мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп, селекционерът на Германия Йоги Льов, както и Антонио Конте, който със сигурност ще напусне Челси, както и селекционерът на Франция Дидие Дешан.

Любопитна кандидатура е тази на бившия треньор на Барселона Луис Енрике. В кариерата си той е играл за Реал Мадрид, а близостта с мегазвездата на каталунците Лионел Меси може да го направи фаворит за поста, тъй като това ще мотивира Кристиано Роналдо да остане на "Бернабеу".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews