Желан от Лудогорец настоява за трансфер

OFFNews 28 януари 2019 в 11:02 1417 0

Нападателят Нана Ампома е информирал ръководството на своя клуб Беверен, че желае да бъде продаден до края на януарския трансферен прозорец, съобщава изданието hln.be. В момента за подписа на 23-годишният ганайски футболист се борят българския шампион Лудогорец и френския елитен Амиен.

Ампома се представя доста в белгийския шампионат, където от началото на сезона има 7 гола и 5 асистенции в 20 мача. Самият играч е на мнение, че мястото му не е в Беверен, който заема предпоследното 15-о място в Юпилер лигата.

Ампома има договор с белгийците до 2021 година, което поставя клуба в силна позиция при евентуални преговори. Според hln.be футболистът ще чака до последно, за да види дали няма да получи предложение от някой местен топ отбор. Желанието му е да остане в Белгия, но засега шефовете не са склонни да се разделят с него. 

През 2018-а японския полузащитник Риота Мориока премина от Беверен в Андерлехт за сумата от 2.5 милиона евро, а според индикациите бъдещият клуб на Ампома ще трябва да заплати доста по-сериозна сума.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови