Халф на Лудогорец гледа към изхода

OFFNews Последна промяна на 28 януари 2019 в 09:18 805 0

Лятната покупка на Лудогорец Мей Малангу може да напусне Разград само пет месеца след като пристигна в отбора. Той представлява интерес за някои от клубовете в шведското първенство. Според запознати става дума за Йостерсунд и Хелзинборг.

Шведският шампионат не е нещо ново за Малангу. Той е играл в скандинавската страна над 6 години. От 2008 до 2013 година защитава цветовете на Хелзинборг, а след това минава играе в Хаселхолм и Гьотеборг. Периодът му в Швеция свършва през 2015 година, когато преминава в турския Коняспор. Малангу е шампион за 2011 година, има две купи и две суперкупи. Той е избран за най-добър футболист на шведското първенство през същата година.

В момента в Лудогорец изобилства от вътрешни халфове. След трансфера на Серкан Юсеин, те вече наброяват 7 човека - Светослав Дяков, Густаво Кампаняро, Яцек Горалски, Анисе Абел, Лукас Саша и именно Малангу. Бившият национал на Южна Африка не може да премине в първенство, което се провежда в цикъл "есен-пролет", защото вече има мачове за Динамо (Букурещ) и Лудогорец. Шведската лига обаче се провежда във формат "пролет-есен" и там трансфер е напълно възможен. Алсвенскан започва в края на март.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови