Влатко Дробаров пред Nostrabet: Черно море си заслужи среброто

OFFNews 28 май 2024 в 11:54 883 0

Стожерът в защитата на Черно море Влатко Дробаров е един от играчите, който е с най-голяма заслуга за историческото сребро на тима. Със стабилните и постоянните си изяви Влатко се превърна и в един от най-добрите централни бранители в първенството и спечели симпатиите на публиката на „моряците“.

Любопитно е, че спечеленият медал е първи за Дробаров от първенство, след като до този момент се е подвизавал по терените на общо осем държави. Сред тях са и тези на родината му Република Северна Македония, Армения, Босна и Херцеговина, Мексико, Индия, Саудитска арабия и Кипър.

Пред спортния сайт Nostrabet Дробаров направи своята равносметка на изминалия сезон, който увековечи този отбор на Черно море и неговия наставник.

Г-н Дробаров, какво означава за Вас сребърното отличие?

За мен и отбора на Черно море това е историческо постижение и най-голямото признание за феноменалния колектив и феноменалния ни треньор. Радостта и щастието, което видях в очите на феновете, след като ни наградиха след последния мач, показват как сме се справили и тези мигове аз вечно ще ги помня. Освен всичко това нашият успех носи престиж и на град Варна.

Осъзнахте ли вече какво постигнахте?

Не мисля. Това ще се случи в хода на тренировките от лятната подготовка, а може би и по-късно. Сега още сме подвластни на еуфорията и се наслаждаваме на момента. Гордея се обаче, че Черно море стигна до второто място честно и само по футболен начин, и мисля, че заслужаваме това сребро и класирането справедливо отразява показаното от нас на терена през целия сезон.

Кога разбрахте, че Черно море може да се бори за титлата и да се класира високо през това първенство?

След сблъсъка с Лудогорец през миналия август във Варна, който спечелихме с 1:0. Тогава вътрешно в себе си усетих, че имаме потенциала за нещо голямо и трябва да направим всичко възможно, за да го реализираме.

Кои бяха най-силните ви мачове?

Всичките у дома, както и при 5:1 над Славия в София и последното ни гостуване в столицата на ЦСКА, в което надделяхме заслужено с 1:0.

Къде беше силата на Черно море?

В перфектния треньор и сплавта от добрия колектив и играчи. Защото, ако разполагаш само с добър колектив без добри футболисти или обратното, трудно можеш да постигнеш такъв успех. Особено, като се има предвид, че отстъпваш по бюджет на основните си опоненти.

Какво си помислихте след загубата в първото пролетно гостуване в Разград?

Казах си, че това бе само един лош ден и лошо стечение на обстоятелствата през първото полувреме, но случилото се не може да развали атмосферата в съблекалнята. И видяхте, че после бързо излязохме от ситуацията с две поредни победи на „Тича“, първата от които над ЦСКА.

Минахте и през друг критичен момент през втория полусезон, когато в пет поредни гостувания не вкарахте гол и взехте само три точки?

Това не ни обезкуражи, след като в нито един от въпросните двубои не бяхме надиграни, а в три от тях приключихме със суха мрежа. Отделно във всяка една от тези срещи създадохме положения за гол, но нямахме шанс да ги реализираме. Срещу Локомотив пък под тепетата накрая не отсъдиха и дузпа в наша полза. Но в крайна сметка всичко за нас приключи така, както го искахме, след като в шестото ни гостуване също не допуснахме гол и отбелязахме един, който се оказа „сребърния“.

С Живко Атанасов изградихте един от най-силните тандеми в сърцето на отбраната в елита. Как се разбирате с него?

Лесно ми е с Живко, тъй като е отличен играч. С него се получи желания баланс и синхрон, а и отборната ни игра като цяло в дефанзивен план помогна да имаме втората най-добра защита в групата. Това обаче за мен не бе изненада, тъй като при първия ми престой при „моряците“ разполагахме и с най-добрата защита.

Какъв треньор е Илиан Илиев?

Резултатите най-добре говорят за него и неслучайно бе избран за най-добрия в България. Освен че разбира играта, както никой друг, той е и голям психолог. Илиан например усеща тънкия момент, кой трябва да влезе в игра и кога трябва да го пусне, а това не всеки специалист го има. Важно е също да отбележа, че Илиан е и добър човек.

Какво бихте казали на феновете на Черно море?

Благодаря им за безрезервната подкрепа на всеки стадион. Бих искал да знаят, че я оценяваме и през другото първенство ще се стремим да бъдем още по-яки и по-силни, за да продължим да ги радваме. Аз лично съм играл в много страни, но за първи път виждам такива страстни, отдадени и верни привърженици, и за мен е чест и привилегия да се раздавам за нея.

По-трудно ли ще е за Черно море през другия сезон, тъй като съперниците ще гледат на вас вече с друго око и ще излизат двойно по-мотивирани?

Това може и да е така, но от друга страна ние също ще бъдем пределно мобилизирани да отстояваме позициите си и да покажем, че неслучайно сме станали вицешампиони. Харесва ни да бъдем в първата тройка и занапред също ще даваме всичко от себе си, за да оставаме и зависими само от себе си, както бе досега.

Какво да очакваме от „моряците“ в Лига на конференциите?

Започваме от втория кръг, но още в първите два мача ще се изправим срещу тежки противници. Ние обаче ще сме амбицирани да ни забележат и в Европа, и бъдете сигурни, че няма да се дадем лесно на никой.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх