Във фокус: Срещите от Първа лига

Димитър Андреев 27 ноември 2016 в 10:06 3884 0

Днес ще се изиграят последните три срещи от 15-ия кръг в Първа професионална лига.

След като Лудогорец увеличи аванса си на върха в класирането на шест точки пред Левски вече почти няма интрига за първото място, както и за второто, тъй като "сините" имат солиден аванс пред Черно море и ЦСКА.
Ще изместят ли "червените" "моряците" от третото място е основния въпрос, чийто отговор ще получим днес в домакинския им двубой срещу Верея.

Берое - Славия, 12,30 ч.

В мач номер 100 помежду си излизат отборите на Берое и Славия. В последните години предимството е на страната на старозагорци, докато за "белите" са останали сладките спомени. Шефовете на Славия са сериозно притеснени от слабите резултати и поставиха за цел спечелването поне на девет точки до края на 2016 г. Малко е вероятно обаче това да започне точно от стадион "Берое".


Дунав Русе - Нефтохимик, 15,15 ч.

Факторът домакинство вече не играе роля в Първа лига, след като много от отборите играят на стотици километри от градовете си. Такъв е случаят и с Дунав, който приема "шейховете" в Разград. Бургазлии са в подем след назначаването на бившия треньор на ЦСКА Христо Янев, но засега не им личи в резултатите. Може би днес е моментът да материализират добрата си игра поне с равен.

ЦСКА - Верея, 17,45 ч.

В състава на ЦСКА се завръща капитанът Борис Галчев, който беше изваден по решение на собственика Гриша Ганчев. Очаква с връщането му да внесе импулс в играта на отбора, който ще търси победа пред собствена публика, за да си върне третото място. Срещу ЦСКА ще застане тим, съставен в голяма степен от бивши кадри от "Армията". Особено това личи в треньорския щаб - Александър Томаш, Тодор Кючуков и Константин Мирчев. Верея вече веднъж победи ЦСКА-София през сезона, като се наложи с 1:0 в Стара Загора с гол на Амаду Сукуна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!