Васил Колев отново е председател на тръст "Синя България"

OFFNews Последна промяна на 04 април 2017 в 14:25 1243 0

Васил Колев отново бе избран за председател на тръст "Синя България". Колев заменя Илия Козарев, който оглавяваше организацията на феновете на Левски от миналото лято. Промените в УС на тръста са направени на провелото се Общо събрание на 2 април.

Ето го официалното съобщение:

"На 2 април 2017 г. се състоя годишното Общо събрание на Тръст „Синя България”, миноритарен акционер в ПФК Левски АД.

Избран бе нов Управителен съвет на сдружението в състав: Александър Чакъров, Антони Джамбазов, Васил Колев, Даниел Стрезов, Димитър Костадинов, Константин Тернянов, Никола Генов, Николай Истатков, Тодор Тодоров. Новият Управителен съвет избра за председател Васил Колев, а за заместник-председатели Антони Джамбазов и Димитър Костадинов.

Общото събрание гласува Тръст „Синя България” да предприеме стъпки за раздробяването на 15 000 от притежаваните от него акции в ПФК Левски АД, които чрез джиросване да бъдат прехвърлени на 15 000 физически лица, привърженици на Левски. По този начин ще бъде задействана процедура за превръщането на ПФК Левски АД в публично акционерно дружество.

Общото събрание прие директива, свързана с работата на Управителния съвет през годината от мандата му. Според нея Тръст "Синя България" може да придобива собственост в ПФК Левски АД, която е по-малка от мажоритарен пакет. При възникване на ситуация или получаване на предложение за мажоритарен пакет е необходимо свикването на извънредно Общо събрание, което евентуално да даде зелена светлина за подобна сделка.

Тръст "Синя България" започва работа по изграждането на 10-годишна стратегия за развитието на Левски, която цели да превърне клуба в един от петте водещи на Балканите. Изпълнението на тази стратегия ще започне с придобиването на мажоритарен пакет в клуба, като Тръст „Синя България” ще информира регулярно привържениците на Левски за напредъка по подготвяната стратегия“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !