Въоръженият бос на ПАОК вън от футбола за 3 години

OFFNews 29 март 2018 в 14:09 3808 0

Собственикът на ПАОК Иван Савидис получи забрана да посещава стадиони и спортни мероприятия за следващите 3 години, след като нахлу на терена, носейки пистолет, по време на последния мач на солунския тим срещу АЕК.

Санкцията е наложена от дисциплинарната комисия на футболната централа в южната ни съседка. Савидис поиска обяснение от съдията на срещата за спорна ситуация в края, като на терена бе съпроводен от бодигардовете си.

На колана му пък се видя пистолет. Носенето на оръжие по време на футболни срещи е строго забранено в Гърция. След този случай първенството в страната бе прекратено с решение на властите.

Освен това бизнесменът трябва да плати и около 100 хиляди евро глоба. Клубът също ще изтърпи санкция. От актива на ПАОК ще бъдат извадени 3 точки за настоящия сезон. Следващата кампания "черно-белите" ще започнат с -2 точки. Паричната глоба за отбора ще бъде в размер на 63 хил. евро.

Бившият отбор на Димитър Бербатов ще играе следващите си 3 домакински мача без публика. ПАОК бе един от фаворитите за титлата в Гърция. Отнемането на точките през сезона обаче спира шампионските амбиции на тима.

С глоба от 15 хил. евро и забрана за посещаване на футболни срещи за 90 дена пък е наказан спортния директор на тима Лубош Михел, който също нахлу на терена в злополучния мач.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови