Босът на ПАОК нахлу на терена с пистолет и заплаши съдията (видео)

OFFNews 12 март 2018 в 11:34 5184 0

Гръцките футболни фенове станаха свидетели на изключително грозни сцени. Заплахи за смърт, собственик на футболен клуб с пистолет на терена и истинска суматоха около отменен гол. Това се случи по време на двубоя от гръцкото първенство между ПАОК и АЕК.

В самия край на срещата, която вървеше към нулево равенство, шефът на бившия клуб на Димитър Бербатов - Иван Савидис, нахлу на терена, за да поиска обяснение от съдията заради отменен гол. Секунди преди това реферът Йоргос Коминис на пръв поглед реши да не зачете гол на Варела, а при повторенията се видя, че той е редовен.

Севидис, чието състояние се оценява на близо 530 млн. долара, бе придружен от охраната си и първо разпореди на футболистите си да се приберат в съблекалнята. Това обаче не сложи край на скандала.

Собственикът на ПАОК се върна, този път без връхната си дреха, а на кръста си носеше личен пистолет. Бизнесменът се насочи към рефера, който след това разкри, че е получил заплахи за живота си. Гръцките медии твърдят, че точните думи на Севидис са били: "Мъртъв си!". След заплахите съдиите останали на стадион "Тумба" до 2:20 ч. през нощта.

Самият Иван Севидис е смятан за един от най-богатите и влиятелни политици в Русия, близък на президента Владимир Путин. Собственикът на ПАОК е роден в Грузия и е бил на служба в армията на СССР. След това завършва икономика в университета в Ростов.

Севедис заема 30-а позиция в класацията на "Форбс" за най-богати бизнесмени. Той е член на руската партия "Единна Русия" и депутат в руската Дума. Преди да застане начело на ПАОК през 2012 г. и да погаси дълга на клуба от над 10 млн. евро, той е бил президент и собственик на "Ростов".

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews