В Швейцария отписаха Базел

OFFNEWS 24 ноември 2016 в 13:16 2851 0

Разочарование от представянето на Базел срещу Лудогорец в София личи от страниците на швейцарския печат.

Двата тима завършиха 0:0 и кръг преди края на надпреварата в предварителна група А на Шампионската лига Базел върви последен в класирането, докато Лудогорец е трети и има шанс да продължи в Лига Европа напролет. При загуба на Базел от Арсенал у дома на 6 декември "орлите" със сигурност ще играят в Европа напролет.

"Базел разочарова с 0:0. Мисията продължаване в Европа и през пролетта все повече се отдалечава", пише "Базлер Цайтунг".

"Лудогорец игра откровено дефанзивно, но Базел беше шокиращо безпомощен", пише още изданието, като допълва, че швейцарският шампион е заплашен за първи път след 2010 година на де играе в Евротурнирите през пролетта.
"Нойе Цюрихер Цайтунг" отбелязва, че Лудогорец е бил добре организиран и се е отбранявал решително, но не е показал нищо в офанзивен план.

"Блик" пък отбелязва, че "продължаването в Европа през пролетта след това 0:0 ще бъде много трудно", като допълва, че за целта при всички случаи е необходима точка или три срещу Арсенал в последния кръг след две седмици.

Швейцарските медии определят като играч на мача българския вратар Владислав Стоянов, като изтъкват спасяването му след удара от десетина метра на Мохамед Елюнуси в 76-ата минута, което е определено "като единственото по-чисто положение в срещата".

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРИ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови