В Серия А подновяват тренировки след 18 май

OFFNews Последна промяна на 27 април 2020 в 10:45 1457 0

Отборите в италианската Серия А ще могат да подновят тренировки от 18 май, обяви премиерът на страната Джузепе Конте. Той направи специално обръщение към сънародниците си в неделната вечер, в което обяви, че правителството ще разхлаби част от мерките в борбата срещу коронавируса. От 4 май пък ще бъде възможно провеждането на индивидуални тренировъчни занимания.

Премиерът на Италия, която е една от най-силно засегнатите страни в света от COVID-19, обаче не се ангажира с конкретна дата, на която да бъде подновен местният футболен шампионат.

Серия А бе спряна на 9 март, макар още две седмици преди това да имаше отложени единични срещи заради коронавируса.

"Спортният министър Винченцо Спадафора ще работи интензивно с учени и спортни ръководители, за да сме сигурни, че тренировките ще могат да бъдат подновени при сигурни условия. След това ще преценим дали е възможно отново да се подновят шампионатите. Такова решение ще може да бъде взето, само ако сме абсолютно сигурни в безопасността на всички участници.

Не искаме нашите спортисти да боледуват. Като всеки италианец и аз съм луд по футбола. И на мен ми бе странно, когато трябваше да спрем първенството, но мисля, че и най-големите привърженици разбират, че това решение бе безалтернативно.

Отборите в Италия имат да изиграят още между 12 и 13 мача до приключването на целия сезон, а лидерите Ювентус и Лацио са само на точка един от друг.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови