Уейн Рууни счупи рекорд на сър Боби Чарлтън

OFFNEWS 21 януари 2017 в 21:20 3061 0

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни се разписа при равенството 1:1 като гост на Стоук Сити и подобри рекорда на сър Боби Чарлтън по попадения с екипа на "червените дяволи".

Това беше гол номер 250 за Рууни, който донесе равенството на тима си с чудесно изпълнение на пряк свободен удар в добавеното време. На Чарлтън му бяха нужни 758 мача, за да отбележи 249 попадения, докато Рууни се справи с рекорда му "само" след 546 мача.

Иначе домакините поведоха в резултата в 19-та минута, когато Хуан Мата си вкара автогол, след като отклони центриране по земя на Ерик Питерс. Играчите на Юнайтед се втурнаха да търсят изравняване, но Мата, Златан Ибрахимович, Хенрих Мхитарян и Пол Погба направиха сериозни пропуски до края на полувремето.

С равенството Манчестър Юнайтед продължи и серията от мачове без загуба, като те вече са 13.

В друг мач от кръга отборът на Ливърпул допусна изненадваща загуба с 2:3 от последния в класирането Суонзи в първи мач от 22-ия кръг на Висшата лига, игран на "Анфийлд".

Манчестър Сити и Тотнъм завършиха 2:2 в главния мач на 22-ия кръг на Премиър лийг на "Етихад". Това е второ равенство през сезона между двата тима. "Гражданите" имаха аванс от два чисти гола, но "шпорите" успяха да стигнат до реми. Льорой Сане (49) и Кевин де Бройне (54) дадоха на пръв поглед комфортна преднина на домакините след груби грешки на Юго Лорис. Деле Али (58) и Сон Хюн-Мин (77) обаче донесоха равенството на Тотнъм.

Останалите резултати от 22-ия кръг:

Борнемут - Уотфорд 2:2, Мидълзбро - Уест Хам 1:3, Кристъл Палас - Евертън 0:1, Уест Бромич - Съндърланд 2:0. Утре играят Саутхамптън - Лестър, Арсенал - Бърнли и Челси - Хъл Сити.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови