УЕФА взе на фокус сблъсъка между Рома и Лудогорец

Василен Петров 02 ноември 2022 в 11:27 967 1

Рома срещу Лудогорец

Снимка sportal.bg

"Вълците" и "орлите" се изправят един срещу друг в мач, който ще реши съдбата и на двата отбора.

От сайта на УЕФА обърнаха специално внимание на предстоящия двубой между съставите на Рома и Лудогорец в група "С" на турнира Лига Европа. Срещата ще се проведе на "Стадио Олимпико", на 3 ноември, с начален час 22:00.

Към настоящия момент "разградчани" заемат второ място в групата си, което автоматично ги класира за бараж на осминафиналната фаза на надпреварата. "Вълците", които имат същия актив от точки, могат да продължат напред само с успех, тъй като претърпяха поражение на "Хювефарма Арена". От друга страна, третата позиция на тима на Жозе Моуриньо дава право на участие на осминафиналите в турнира Лига на конференциите. 

Черногорският рефер Никола Джабанович ще ръководи решаващия мач, докато Милован Джукич и Владан Тодорович ще му бъдат помощници край страничната линия. Реферите, които ще следят системата за видеоповторения (ВАР), са нидерландецът Пол ван Букел и поляка Бартош Франковски.

"Рома е поставен под напрежение от Лудогорец. Като треньор на Порто Жозе Моуриньо си спечели прякора Специалния, след като спечели Купата на УЕФА през 2002-2003, а следващия сезон вдигна и Шампионска лига. През миналия взе Лигата на конференциите с Рома, а сега иска да надгради. 

"За целта му е нужна само победа, а Лудогорец вече доказа, че е труден съперник. Не само с успеха над италианците, но и с представянето срещу лидера в групата Бетис", гласи публикацията в сайта на УЕФА.  

  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови