УЕФА обяви важни промени в евротурнирите

OFFNews 28 февруари 2018 в 11:22 5317 0

Eвропейската футболна централа УЕФА наложи сериозни промени във формата на турнирите за Шампионската лига и Лига Европа, които ще влязат в сила от следващия сезон.

В групите на най-престижния европейски клубен турнир вече ще влизат директно 26 отбора. Това ще са победителите от последното издание на ШЛ и ЛЕ, по четири тима от Испания, Германия, Англия и Италия, по два от Франция и Русия, както и шампионите на Португалия, Украйна, Белгия и Турция.

Шампионът на Чехия също може да намери място директно в групите, ако победителят в ШЛ се е класирал от вътрешното си първенство.

Нова важна промяна е, че всеки отбор, който участва в квалификациите на ШЛ, ще има възможност да играе и в Лига Европа при отпадане. Това означава, че дори българският шампион да бъде отстранен още от първия си съперник, той ще има шанс да продължи във втората по сила европейска надпревара.

Освен това мачовете от ШЛ сменят традиционния си час 21:45 българско време и вече ще започват от 19:55 и 22:00 часа българско време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!