Трагедия в синьо! Славия е новият носител на Купата на България след дузпи

OFFNews 09 май 2018 в 22:13 5837 1

9-годишната прокоба за Левски продължава, след като Славия спечели Купата на България с дузпи. "Белите" спечелиха битката за златните медали тази вечер на стадион "Васил Левски" и след 0:0 в редовното време и се изиграха продължения. След тях гол нямаше и Славия спечели след 4:2 при дузпите.

Така най-старият столичен клуб отново лиши "сините" от трофей след 2013 г., когато поднесоха титлата на Лудогорец на тепсия след онова 1:1 на "Герена". Левски пък загуби трети пореден финал за Купата, която не е печелил от 2007 г. и няма трофей от 2009 г., когато за последно стана шампион.

В редовните 90 минути Левски тотално надигра Славия и изпусна един куп положения. Още в началото Георги Петков спаси дузпа на Жорди Гомеш, после ветеранът се превърна в големия герой, отразявайки всичко възможно. След удар на Габриел Обертан и гредата се оказа пръв помощник на "белите", които до допълнителните 30 минути не създадоха нито една опасност пред Божидар Митрев.

В продълженията Левски отново изпусна по-добрите положения и така се стигна до дузпи. При тях Петков отново беше над всички, след като спаси ударите от бялата точка на Кали Тиам и Роман Прохазка, а за "белите" пропусна единствено Ивайло Димитров. Така Славия спечели първа Купа на България от 1996 г.

По традиция, бившият вратар на Левски и настоящ такъв на Славия неколкократно си поигра с нервите на фенове и футболисти, използвайки коронните си номера за бавене на времето. 

Защитникът на Берое Иван Иванов пък изненадващо се окза на трибуните и изгледа мача сред феновете на "белите", които му направиха топло посрещане и се снимаха с него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11982

1

leomesi

10.05 2018 в 14:05

Чак пък трагедия?! Най-накрая нещо различно от Лудогорец, ЦСКА и Левски. Време беше. Не виждам нищо толкова трагично да се е случило.