Тоти на прощаване към тифозите: Обичам ви!

OFFNews 28 май 2017 в 23:44 2367 0

Капитанът на Рома Франческо Тоти слезе от сцената след 24 години с фланелката на "вълците". Емоционалното прощаване на Тоти с публиката на "Олимпико" разплака както присъстващите на трибуните над 60 000 зрители, така и милиони по целия свят.

Разчувства се дори и треньорът Лучано Спалети, който посвети последния сезон на това да покаже на Тоти, че той е шефът. Освиркванията към него обаче показаха, че се е провалил в целта си. За разлика от Тоти, който остана верен на Рома през цялата си кариера, историята ще запомни Спалети просто като един наемник.

През сълзи на "Олимпико" Тоти прочете собственоръчно написаното от него прощално обръщение към тифозите.

"Дойде моментът! Плача всеки ден. Това беше единствената ми фланелка в цялата кариера. Това решение го взех заедно с жена ми и семейството ми. Бих останал тук още 25 години. Благодаря ти, Рома! Благодаря на семейството ми, на майка и татко, на моя брат. Бих написал поезия или песен, но не съм способен да се изразявам другояче, освен с краката си. Пробвах да правя това всеки ден през всички тези години.

Проклето време. Кожата ми настръхва всеки път, като си спомня за 17 юни 2001 година (денят на Скудетото на Рома). От утре вече ще трябва да порасна и да стана възрастен. Искам да посветя това писмо на вас. На всички тези, които пеят "Тоти,гол". Това наистина е краят. Не знам какво ме чака в бъдещето.

Ще съблека фланелката за последен път, въпреки че не съм готов да го направя. Най-вероятно няма да бъда никога. Да изгася прожекторите не е лесно. Сега ме е страх, не е същото, като да бия дузпа. Позволете ми да ме е страх. Сега имам нужда от вас и от вашата любов. Нещо, което винаги сте ми давали. С ваша помощ ще мога да се хвърля в една нова авантюра. Благодаря на всички президенти, на "Курва Суд". Да се родиш римлянин и романист е привилегия. Да бъдеш капитан на този отбор е истинска чест.

Вие сте и винаги ще бъдете моя живот. Моето сърце винаги ще бъде тук с вас. Сега отивам в съблекалнята, същата, в която влязох като хлапе, а си тръгвам като зрял мъж. Горд съм, че ви дадох 28 години любов. Обичам ви…”, написа Тоти, който дебютира за Рома през 1993 година и записа 768 мача и 307 гола за "вълците".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!