За историята: 70 000 с фланелки на Тоти изпращат легендата днес

OFFNews 28 май 2017 в 08:47 5339 0

Един иначе обикновен мач ще се превърне в исторически. Рома изпраща своето любимо момче Франческо Тотиднес! 40-годишният италианец ще изиграе последния си мач с екипа на "вълците" срещу Дженоа.

Всички зрители на митичния "Олимпико" ще бъдат облечени с фланелки на Тоти като част от хореографията. След мача символът на "Рома" ще направи обиколка, а пирошоу ще озари небето над Вечния град.

Големи имена във футбола изразиха мнението си за Тоти:

"Той ползваше доста често своето тяло, така печелеше фаулове. Беше и все още е много здрав физически", заяви легендарият защитник на "Милан" Паоло Малдини.

"Както с Кака бяхме на една вълна, така щеше да бъде ако бях в отбор с Тоти. Той е страхотен!", коментира друг бивш играч на "росонерите" Кларънс Зеедорф.

"Можех да отида в "Рома", когато още бях в Щатите. Причината щеше да е Франческо Тоти, защото е специално да играеш с него", разкри Дейвид Бекъм.

"Приличаме си с него по това, че играехме, за да правим щастливи нашите фенове и градове. Франческо черпеше енергия точно от това", каза легендарният капитан на "Ливърпул" Стивън Джерард.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови