Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Тоти се сбогува с Рома след драма на терена и сълзи на трибуните

OFFNews 28 май 2017 в 21:55 5633 0

Живата легенда на Рома Франческо Тоти се сбогува с клуба на сърцето си след изпълнен с много драма мач срещу Дженоа в последния кръг на Серия А.

Рома спечели с 3:2 на "Олимпико" и завоюва второто място, за което водеше битка с Наполи, който по същото време победи с 4:2 като гост в Генуа Сампдория. Рома събра 87 точки - с една повече от Наполи, и попада директно в групите на Шампионската лига през новия сезон, докато неаполитанците ще играят в третия квалификационен кръг.

Двубоят на "Олимпико" започна ужасно за домакините. Пиетро Пелегри даде аванс на "грифоните" в резултата още в 3-ата минута, а Един Джеко изравни в 10-ата.

В 74-ата Даниеле Де Роси изведе "джалоросите" напред, но 5 минути по-късно Дарко Лазович направи резултата 2:2. Едва в последната минута резервата Диего Пероти вдигна на крака тифозите на Рома и донесе важната победа на клуба от Вечния град.

След края на мача Тоти, придружен от съпругата си Илари Блази и трите им деца, направи почетна обиколка на стадиона, поздравявайки развълнуваните фенове на Рома, които в негова чест бяха облекли фланелки с номер 10 и името му. От очите на 40-годишния Тоти потекоха сълзи, плачеха и феновете на трибуните, които бяха щастливци да видят за последно своя капитан в игра.

Тоти беше част от Рома от 1993 година и верността му към "вълците", макар и поставена на изпитание от треньора Лучано Спалети в последния сезон, си остава пословична. Тифозите изразиха отношението си към Спалети, като го освиркаха, въпреки второто място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!