ЦСКА записа тежка загуба срещу Рома, Лудогорец измъкна равенство в Дания

OFFNews 17 септември 2021 в 00:50 1368 0

Снимка Официален сайт на ЦСКА

Отборът на ЦСКА стартира с много тежко поражение участието си в групите на Лигата на конференциите. "Армейците" допуснаха загуба с 1:5 при гостуването на Рома в мач от група С на турнира.

ЦСКА поведе с гол на Греъм Кери в 10-ата минута, но "вълците" обърнаха развоя на мача с два гола на капитана Лоренцо Пелегрини и по един на Стефан Ел Шаарауи, Джанлука Манчини и Тами Ейбрахам. “Червените” доиграха мача с човек по-малко, след като в 80-ата минута Яник Вилдсхут получи втори жълт картон.

"Изключителен треньор (б.р. Жозе Моуриньо), изключителен отбор притежават Рома. Аз и преди мача казах, че Рома е в топ 10 на турнира. Знаем срещу кого излизаме. В голяма част от мача се противопоставихме, но във възлови моменти изпуснахме инициативата и им дадохме възможност да вкарат два гола, които им дадоха предимство и увереност. Когато останахме с човек по-малко, вече нямахме шанс", каза треньорът на столичани Стойчо Младенов след загубата.

Другият ни участник в евротурнирите - Лудогорец, си тръгна с точка от гостуването на датския Мидтиланд в среща от група F на турнира Лига Европа.

Мачът започна по-добре за домакините от Мидтиланд, които нанесоха първия удар с гол още в третата минута. Нападателят Густав Исаксен получи центриране на дузпата и стреля с глава към далечния ъгъл на Кристиян Кахлина, а топката влезе до гредата за 1:0.

Лудогорец обаче стигна до изравняване в 32-та минута с изключително интелигентна игра от страна на голямата звезда на отбора Кирил Десподов. Той не спря свой спринт при удар на Бернард Текпетей, а топката се отклони от крак на защитник и попадна на пътя на нападателя. Десподов скочи на шпагат и прокара топката между краката на Елиас Олафсон за крайното 1:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови