Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ЦСКА с победа в памет на Фелипе Машадо

OFFNews 01 декември 2016 в 19:31 9408 0

ЦСКА победи като гост Нефтохимик в Бургас с 2:0 в дебюта на новия треньор Стамен Белчев и се върна на третото място във временното класиране след 16-ия кръг, като събра 28 точки.

Пред "армейците" са Левски с 34 и Лудогорец с 43. Черно море е четвърти със същия точков актив като ЦСКА. Успехът не дойде лесно за столичани срещу предпоследния в класирането.

Феновете трябваше да чакат близо час, преди Рафаел Перес да открие в 49-ата минута с глава след центриране от корнер. В 59-ата минута Густаво Кулма оформи крайния резултат след двойно подаване с Преслав Йорданов.

Двубоят започна с трогателен жест от страна на футболистите на ЦСКА в памет на бившия играч на тима Филипе Машадо, който загина в самолетна катастрофа в Колумбия, която отне живота на почти целия отбор на бразилския Чапекоензе.

Играчите излязоха на терена с черни фланелки: "ЗАВИНАГИ ЕДИН ОТ НАС! FORCA CHAPE" и лика на загиналия футболист, а двубоят започна с едноминутно мълчание.

Бразилецът игра за ЦСКА в периода 2007-2009 година, като през 2008 година стана шампион на България и спечели Суперкупата на страната. Феновете на червените у нас ще го запомнят с победния гол в дербито срещу Левски през декември 2007 година.

От ЦСКА взеха решение да дарят по 1 лв от цената на всеки закупен билет за мача с Пирин на стадион "Българска армия" в неделя на семейството на Филипе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews