Бивш футболист на ЦСКА на борда на разбилия се самолет

Съобщават за 15 оцелели, българският отбор се моли да Машадо да е сред тях

OFFNews 29 ноември 2016 в 10:07 10980 0

Снимка ЦСКА

Бившият футболист на ЦСКА и шампион на България от 2008 година Филипе Машадо е бил на борда на разбилия се в Колумбия самолет.

Това става ясно от публикувания списък с имената на футболистите, които са пътували в самолета.

Новината бе потвърдена и от ЦСКА. Бившият цесекар Машадо игра в отбора от 2007 до 2009 г. и стана шампион. Той е участвал в 37 мача и вкара два гола.

„32-годишният защитник е част от "Чапекоензе" от този сезон и е пътувал с тима за финала за "Копа Судамерикана" срещу "Атлетико Насисионал" в Меделин. Все още има шансове да има оцелели при катастрофата, която стана рано тази сутрин на заход към летището.

Фелипе Машадо е шампион на България с ЦСКА през сезон 2007-2008 и носител на Суперкупата на България за 2008.

Автор е и на победното попадение във Вечното дерби през есента на 2007 година. С червения екип Машадо има изиграни 37 мача, в които е отбелязал 2 гола.

Всички състезатели и служители на футболен клуб ЦСКА се молят Фелипе да е сред оцелелите при катастрофата“, пише на сайта на тима.

Катастрофата

Според световни медии на борда на самолета е пътувал отборът Чапекоензе, треньори, служебни лица и журналисти I 9-членен екипаж. Отборът е трябвало да играе на финалите на Купата на Южна Америка в Меделин в сряда.

Има информация за оцелели при самолетната катастрофа – засега се споменава за 15. Полузащитникът на Чапекоензе Алан Рушел е първият оцелял, за когото е потвърдено, че е откаран в местна болница.

Властите в Колумбия дадоха официална информация, че полет CP2933, идващ от междинната спирка в Боливия, е дал знак за електрически проблем на борда около 22 часа местно време. Пилотите се насочили към второто по големина летище в страната в Рионегро. Самолетът обаче е паднал и се е разбил в планински район.

Поради лошата видимост до мястото на катастрофата може да се стигне само по суша.

Списък на играчите в отбора

Данило, Фолман, Хименес, Денер, Алан Рушел, Карамело, Марсело, Филипе Машадо, Тиего, Нето, Жосимар, Жил, Сержио Маноел, Матеус Битеко, Клебер Сантана, Артур Мая, Кемпес, Ананиас, Лукас Гомес, Тиагиньо, Бруно Ранхел, Канела.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови