Звезда на Литекс е фаворит за нов треньор на ЦСКА-София

OFFNEWS 30 ноември 2016 в 21:48 2481 0

Светослав Тодоров е новият фаворит за овакантения от Едуард Йорданеску треньорски пост в ЦСКА-София, според публикации в близки до клуба медии.

Той е бил лансиран от близък до Гриша Ганчев човек. Тодоров е юноша на вече фалиралия клуб ЦСКА, но проби в мъжкия футбол с екипа на Литекс, където се превърна в един от най-успешните играчи, носили оранжевата фланелка (125 мача и 80 гола). Той е първият сериозен трансфер на български играч в чужбина, осъществен от Литекс. През 2001 той е продаден на лонднския Уест Хем за около 500 000 паунда, но успява да изиграе едва 8 мача за „чуковете”. След това кариерата му продължава в няколко отбора от Острова. Върхът в кариерата на Тодоров е голмайсторският приз в Чемпиъншип с екипа на Портсмут в сезона, който воденият от Хари Реднап тим спечели промоция за Висшата лига. Наскоро на официална церемония бившият нападател на тима бе приет в Залата на славата на този клуб.

Добричлията е бил съотборник и на Стойчо Стоилов, който е най-довереният футболен човек на Ганчев, и с Христо Стоичков в националния отбор. Тодоров вече има опит и като треньор. Той бе начело на Добруджа, откъдето си тръгна след скандал с ръководството. Интересното е, че тогава с него искаше да се махне и целият отбор, но Тоди убеди момчетата да останат и да доиграят първенството. Водил е и юношеският национален отбор до 19 години, който успя да класира за елитния кръг на квалификациите. Тодоров бе личен гост на Ганчев на мача ЦСКА-София - Левски. Той изгледа мача в компанията на Стойчо Стоилов и синът на боса Данаил Ганчев.

Преди два дни ръководството на ЦСКА-София обяви, че до края на годината тимът ще се води от досегашния наставник на ЦСКА-София II Стамен Белчев. Негови асистенти са бившият играч на Литекс и ЦСКА Даниел Моралес, който от няколко месеца работеше в школата на ЦСКА-София, бившият вратар на ЦСКА Ивайло Иванов и кондиционните треньори Томас Нойберт и Кирил Динчев.


Временният треньорски щаб на ЦСКА-София.

Припомняме ви, че след края на мача от миналия кръг на първенството, феновете скандираха други имена. Тогава ЦСКА-София направи 1:1 у дома с Верея, а малцината фенове по трибуните на стадион "Българска армия" първо викаха "Оставка" по адрес на вече освободения румънски треньор Йорданеску, а след това скандираха Любо Пенев, очевидно предлагайки го на ръководството за нов наставник на тима.

Първият мач на временния треньор Стамен Белчев ще е срещу Нефтохимик в Бургас, а по ирония на съдбата на пейката на "шейховете" седи Христо Янев, който водеше ЦСКА във "В" група и след това поведе ЦСКА-София в новата Първа лига, но бе освободен след само 4 мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews