ЦСКА победи Локо (Сф) и стопи 3 точки от аванса на Лудогорец

OFFNews 02 декември 2021 в 19:41 1498 0

Снимка Официален сайт на ЦСКА

ЦСКА победи Локомотив (София) с 2:0 в мач от 17-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Българска армия". Преди началото на двубоя с минута мълчание бе почетена паметта на един от най-изтъкнатите методисти във футбола проф. д-р. Ангел Шишков и големия армейски привърженик Георги Гюров, които преди няколко дни ни напуснаха завинаги, информира официалния сайт на червените.

Още в самото начало на срещата Федерико Варела получи контузия и бе заменен принудително от Йоан Баи. Червените започнаха по-актовно и владееха повече топката в търсене попадение в противниковата врата, докато гостите предимно се защитаваха и опитваха да печелят време. В 35-ата минута Тибо Вион отправи много силен удар по диагонала, но стражът на Локомотив успя да избие. Малко след тази ситуация ЦСКА организира бърза контраатака, като Йоан Баи напредна опасно и подаде към Георги Йомов, който опита да копне топката над излезлия напред Александър Любенов, но отново вратарят на "железничарите" спаси.

В 41-ата минута при опит за центриране отдясно на Вион топката рикошира в крака на Пинсон, прехвърли Любенов и се отби в дясната греда. Кери я овладя и на два пъти пробва удари от около 10 метра, но те бяха блокирани.

Малко след това ЦСКА направи втора принудителна смяна след травма на Юга, който бе заменен от Турицов.

Минута преди почивката Кайседо овладя малко след централния кръг и пусна дълъг пас към Баи. Той от своя страна шутира от малък ъгъл и се разписа за 1:0. Попадението обаче бе отменено, след намеса на ВАР заради игра с ръка на Кайседо при единоборство с противников футболист. Така двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част армейците започнаха вихрено и още в 46-ата минута логичното се случи и резултатът бе открит. Йоан Баи разкъса отбраната на гостите с дълъг пас към Йомов, който не прояви егоизъм и подаде на Жорди Кайседо, за когото не представляваше проблем да вкара в празната врата за 1:0. В 59-ата минута Брадли Мазику центрира отляво към еквадорския голмайстор, който стреля с глава, но топката мина встрани.

В 67-ата минута Йоан Баи отправи хубав изстрел от 20 метра, но Любенов изби. Последва разбъркване в наказателното поле на Локомотив, след което Греъм Кери бе съборен от Кацаров, но реферът Станимир Тренчев вместо да посочи бялата точка остави играта да продължи. Десетина минути преди края в игра за армейците се появи и бразилецът Жеферсон Телес, който замени Греъм Кери. В продължението на двубоя Йоан Баи направи страхотно подаване отдясно към Георги Йомов, който с великолепно отиграване с едно докосване не остави никакъв шанс на вратаря Любенов и ознаменува добрата си игра с гол. Така армейците записаха напълно заслужена победа над Локомотив (Сф) с 2:0.

Следващият мач на ЦСКА е в неделя (5 декември), когато тимът гостува на Пирин (Благоевград). Срещата ще се играе на стадион "Христо Ботев" и е с начален час 16:45 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови