ЦСКА отстъпи отново през Зоря (Луганск)

OFFNews 04 ноември 2021 в 21:45 1299 0

Снимка Официален сайт на ЦСКА

Отборът на ЦСКА загуби гостуването си на Зоря (Луганск) с 0:2 в двубой от груповата фаза на Лигата на конференциите. Българският тим стоеше по-добре от съперника си в по-голямата част от мача на "Славутин Арена", но така и не успя да оползотвори възможностите си за гол, докато украинците се възползваха отлично от шансовете си пред вратата на Густаво Бусато и записаха втора поредна победа в европейския турнир.

Момчетата на Стойчо Младенов стартираха атакуващо още от самото начало, но играчите на Зоря бяха подредени отлично и рядко допускаха опасност пред вратата си. На терена се водеше битка, главно в средата на терена, но въпреки това в 33-ата минута Кайседо можеше да се измъкне сам срещу стража на Зоря. Реферът обаче отсъди нарушение в атака на нападателя на ЦСКА.

На няколко пъти играчи на "червените" опитаха изстрели отдалеч, но нито един от ударите не намери очертанията на вратата.

След почивката темпото на игра значително се покачи и атаките започнаха да се редуват една след друга. В 66-ата минута ЦСКА дори успя да отбележи гол - Йомов отне топката, подаде към непокрития Кайседо, който прониза вратаря Мацапура, но бе отсъдена засада на еквадореца.

В игра се появи Баи на мястото на Вилдсхут и "армейците" натиснаха. В 73-ата минута Кайседо опита прострелно подаване успоредно на голлинията, но Йомов не успя да стигне до топката.

Шест минути преди края пък Баи пропусна отлична възможност да открие резултата, като стреля на педя от целта.

И когато голът за ЦСКА висеше на косъм, Зоря вкара гол с един от малкото си удари по посока на вратата на българския тим - Лам загуби топката край страничната линия, Захеди отне, напредна и прониза Бусато през краката на Матай.

На терена влязоха Калоян Кръстев вместо Амос Юга и Ахмед Ахмедов на мястото на Кайседо, но вместо това домакините отбелязаха втори гол в продължението на срещата след бърза контраатака и точен удар на Саядманеш.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови