ЦСКА 1948 топи "Нова" пред СЕМ, получи рамо от уиски

ОFFNews 18 юли 2017 в 13:02 2389 0

Снимка Иван Йочев - Батьовото, Спортал

Нов спонсор подкрепи ЦСКА

Ръководството на ЦСКА 1948 пусна официално писмо до СЕМ, СБЖ и БФС, ядосано от анонсите по "Нова телевизия", че елитният ЦСКА-София гони 32-а титла и ще чества 70 години. Медията притежава права за първенството и очаквано рекламира продукта по гръмкия начин.

Друга е темата, че хиляди левскари и привърженици на други отбори се ядосваха по фейсбук, че това е елементарна лъжа. БФС, УЕФА, Съдът в Лозана отдавна я разкриха, твърдят "сини" и "неприпознали червени".

Ето писмото със съкращения:

"Обръщаме се към Вас във връзка с неправомерното използване на името и историята на ПФК ЦСКА АД по отношение на друг футболен клуб от страна на „Нова Броудкастинг Груп“. Ставаме свидетели на безпрецедентен опит да се наложи една измама и смятаме, че Вие сте компетентните хора, които могат да предотвратят това.

В анонсираното видео преди мача от първи кръг между отборите на ЦСКА-София и Славия бе обявено, че отборът, който играе домакинските си мачове на ст. „Българска армия“, ще се бори за 32-ра шампионска титла и ще празнува 70-годишен юбилей. Това е в разрез с Етичния кодекс на Съюза на българските журналисти.

През месец юни, т.г., Президентът на Българския футболен съюз обяви, че ЦСКА-София е правоприемник на Литекс. От Европейската футболна централа /УЕФА/ са на мнение, че ЦСКА-София е нов клуб. Нашият въпрос е: Как така този отбор може да се бори за 32-ра титла и да празнува 70-годишен юбилей?".

Пак тази сутрин ЦСКА 1948 представи трети нов спонсор само за седмица, който, най-вероятно, няма да е последен. Това е фирмата "Multiart", вносител на алкохол. Тя представлява елитно ирландско уиски, японско уиски плюс джин и водка. За феновете са на разположение магазин на "Витошка", всеки момент отваря и втори пак на булеварда.

"Да, вече сме финансово стабилни. Ще сме изрядни в нашите плащания. Виждате какво става в нашия футбол - по 5-6 месеца не се плащат заплати. Ние ще сме много стриктни. Всеки приход ще бъде инвестиран", допълни Добрин Гьонов, директор на ЦСКА 1948.

"Камбуров и Гъргоров са страхотни футболисти, които трудно ще доведем в Трета лига. Имало е разговори, но ние не сме приоритет за тях", коментира изпълнителният директор на червените по повод трансферните новини около клуба.

заб. В OFFNews сме готови да помести веднага позицията на засегнатите страни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови