Царско село гледа към топ 6 след успех над Славия

Димитър Андреев 08 март 2021 в 19:46 2180 0

Отборът на Царско село продължава възходящото си развитие през сезона, след като победи Славия с 2:0 в мач от 20-ия кръг на Първа лига.

Така футболистите на треньора Любослав Пенев заемат осмата позиция с актив от 24 точки, докато "белите" заемат 12-ото място с 16 и са застрашени от изпадане.

Домакините започнаха силно срещата и откриха в 20-ата минута, когато Стефан Христов изпрати диагонален удар, който не остави шансове на вратаря Вуцов. След почивката и двата тима имаха своите шансове, но домакините сложиха точка на спора в 83-ата минута, когато след отлична контраатака Андерсон намери Манев в чиста позиция и той не сбърка за 2:0.

В минутите до края Христо Попадийн не успя да направи резултата класически, след като ударът му бе отразен от Вуцов.

"Много беше важно да изиграем правилно мача от тактическа гледна точка. Добре сме подготвени физически. Заслужени три точки. Започнахме по-пасивно втората част, но нещата се регулираха в движение.

Лесно няма. Ако някой си е мислил, че сме играли срещу слаб съперник - не. Нивото в България е горе-долу равностойно. Въпросът е кой излиза по-подготвен. Продължаваме да работим в тази посока и ще искаме да увеличаваме точките чрез мачовете. Искаме да бъдем агресивни и да играем добър футбол. Към момента се получава, и играем добре, и печелим точки.

Славия е във възход, но очаквах и по-прибраната им игра. Второто полувреме поотвориха малко, бяха по-активни, но не успяха да ни затруднят. След няколко изпуснати ситуации вкарахме втори гол, който ни успокои. За нас няма лесно. Като гледам за тия отгоре, също няма лесно", коментира Любослав Пенев.

Резултати от 20-ия кръг:

Царско село - Славия 2:0

от неделя:
Етър - ЦСКА 1948 3:1
Берое - Лудогорец 1:4
Левски - Ботев Пловдив 2:2

от събота:
Арда - Черно море 1:0
ЦСКА - Локомотив Пловдив 0:0

Утре играят:
Монтана - Ботев Враца

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!