Талант на Юнайтед: Бях близо до това да загубя крака си

OFFNews 05 септември 2018 в 16:01 1545 0

Снимка Instagram: Luke Shaw

Защитникът на Манчестър Юнайтед Люк Шоу едва не загубил крака си след тежката контузия, която получи през 2015 година.

Футболистът пострада при загубата с 1:2 от ПСВ Айндховен в Шампионската лига, а кракът му бе счупен на две места. Тази седмица той отново получи повиквателна за националния отбор на Англия за двубоите с Испания и Швейцария.

"Бях много близо до това да загубя крака си, но не го знаех цели шест месеца след счупването, когато докторът ми го каза. Това за щастие не е станало, защото не са ме качили на самолета за Манчестър веднага, заради кръвните съсиреци.

Имаше моменти, когато обмислях дали да не спра с футбола в определени моменти, но семейството и приятелите ми много ми помогнаха.

Сега се чувствам много добре, искам да играя футбол на най-високо ниво, искам да играя в най-големите мачове и да печеля трофеи, това е мотивацията ми. Искам да бъда разпознаван като един от най-добрите бекове в света", каза Шоу.

През юни 2014 година той се превърна в един от най-скъпите тийнейджъри в света, след като едва на 18 години, Шоу премина от Саутхемптън в Манчестър Юнайтед за 27 милиона паунда.

Защитникът започна много силно този сезон и получи четири последователни срещи като титуляр от 2015-а година насам. През последните двe кампании той получаваше рядко шанс за изява и получи доста критики от страна на мениджъра Жозе Моуриньо, но очевидно вятърът смени посоката си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови