Манчестър Юнайтед си спомни за Бербатов

OFFNews 01 септември 2018 в 15:50 6666 0

Снимка Instagram: Dimitar Berbatov

На днешния ден преди десет години българският нападател Димитър Бербатов премина от Тотнъм в Манчестър Юнайтед срещу респектиращата сума от 30.75 милиона паунда.

С пристигането си тогава на "Олд Трафорд" българинът стана най-скъпият трансфер в историята на Манчестър Юнайтед. Той счупи всички рекорди в клубната история на "червените дяволи" с платената за него сума. Специално по случай 10 години от трансфера му на сайта на английския гранд публикуваха историята на Бербатов и как той се е чувствал.

"Когато се качих на самолета за Манчестър, аз вече носех "червената" фланелка, в моето съзнание. Разбира се, добре е да имаш оферти и от други отбори. Това показва, че се справяш добре и и си играл добре. Аз обаче вече си представях как играя с Гигс, Скоулс и всички останали в Юнайтед.

Историята за мен винаги е много важна, да уважаваш историята, която има и след това може да мислиш за бъдещето. А Юнайтед има всички тези легендарни играчи. Така че, още от момента, в който агентът ми каза, че ме искат, всичко беше ясно.

Така стигнахме на летището, вървейки и говорейки си с агента ми, видях сър Алекс да ме чака. Помислих, че ще получа инфаркт. Какво, по дяволите?", спомни се Бербатов.

Нападателят прекара 4 сезона на "Олд Трафорд" като отбеляза 56 гола в 149-те си мача. Дебютният му мач за Манчестър Юнайтед във Висшата лига е на 13 септември 2008 г. срещу Ливърпул, в който Бербатов асистира за попадение на Карлос Тевес, но след като повежда, Юнайтед губи с 1:2.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови