Стилиян Петров: Аз бях дотук с българския футбол

OFFNews 15 март 2024 в 20:02 2833 0

Бербатов

Снимка Фейсбук на Димитър Бербатов

Надеждите за промяна се изпариха

Бившият капитан на България и една от най-светлите личности в родния футбол Стилиян Петров, който беше част от екипа на Димитър Бербатов - два пъти кандидат за президент на БФС, обяви оттеглянето си от българския футбол.

Той заяви, че има достатъчно ангажименти, на които ще се посвети. Думите му бяха подкрепени от Мартин Петров. Крилото, известен със силните си периоди в Атлетико (Мадрид), Волфсбург, Манчестър Сити, дори помоли да не бъде търсен да коментира български футбол повече.

Думитеим идват след като досегашният технически директор на централата Георги Иванов - Гонзо спечели на първи тур изборите за президент на БФС на днешния 11-и извънреден отчетно-изборен Конгрес.

Той събра 235 гласа, а втори остана Димитър Бербатов със 181 гласа. Третото място е за Михаил Касабов с 35. Георги Градев е 4-и в изборите с 6, а накрая са Петьо Костадинов и Георги Захариев с по 4, а Манол Иванов е с 1 глас.

"Не, аз няма да приема. Георги Иванов си обяви изпълкома. Аз съм казал, че съм с Димитър и оставам до края с него, независимо от крайния резултат. Първо искам да поздравя Иванов и да му пожелая успех, може би сега трябва и спокойствие, за да се опита да работи. И ние ще видим дали е правилен избор", започна Стилиян Петров.

"Искам само да разсея няколко неща, които вървят от последните месеци и дни. Излязоха информации, че се виждаме с определени личности. Ние искахме да работим за българския футбол, ние сме истински и това доказва, че си държим на реномето и на имената".

Попитан дали ще остане в бъдещ момент като вариант за управленска позиция в българския футбол, той заяви: "Стилиян Петров е до тук с българския футбол. Ще се занимавам вече с моите си неща, с моите бизнеси. Стилиян Петров няма да бъде повече от българския футбол повече", каза още бившият капитан и рекордьор по брой мачове за България (105 мача, 8 гола). "Благодаря на екипа, на хората, които искаха нещо различно. Видя се, че България има мъжки сърца и им пожелавам да продължат да го правят".

Мартин Петров подкрепи приятеля си и каза от свое име: "Моето мнение е като това на Стилиян. Аз бях до тук. И една молба към всички вас, журналистите, оттук нататък не ме търсете да коментирам български футбол. Опитахме се да направим промяна в тези три години, дадохме всичко от себе си. Най-лесно ни беше да си гледаме отстрани. И всички хора, общественост, а и някои от вас, които ни молеха да се захванем с тази битка, ние решихме да го направим. Опитахме се по правилния, законния, честния начин. Радвам се, че се разсеяха всякакви такива съмнения. Нека да видим какво ще стане, ще му дадем време".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!