Спрягат Куман за треньор на Барселона

OFFNEWS 03 януари 2017 в 08:53 1912 0

Мениджърът на Евертън Роналд Куман е спряган за следващ треньор на каталунския гранд Барселона, където изигра най-бляскавата част от кариерата си.

Според изданието Sport.es каталунците вече са провели предварителни разговори с 53-годишния специалист, но не се съобщава какъв отговор е дал.

Притеснението на ръководството на Барселона е свързано с факта, че настоящият наставник на тима Луис Енрике все още не е продължил изтичащия си през лятото договор.

Преди името на Куман да бъде завъртяно в оборот, се смяташе, че фаворит за поста на Енрике е треньорът на Атлетик Билбао Ернесто Валверде.

Куман застана начело на Евертън през това лято, като замени Роберто Мартинес. В момента "карамелите" вървят седми във временното класиране в Премиър лийг.

Междувременно бившият треньор на Барселона и настоящ мениджър на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола, който е едва на 45 години, изненада всички с изказването, че е към края на своята треньорска кариера.

Испанецът пое "гражданите" едва преди шест месеца и има договор за три години, но заяви, че процесът на неговото сбогуване с футбола вече е започнал и няма намерение да стои на скамейката, докато навърши 60 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови