Спортните канали на А1 ще излъчват зрелището Серия А

OFFNews 11 юни 2018 в 19:16 4114 0

Спортните канали на А1 ще излъчват ексклузивно от следващия сезон едно от най-популярните футболни първенства в света – италианската Серия "А". Новият сезон на Апенините стартира на 19 август, като феновете на футбола ще могат да видят на живо всичко най-интересно от калчото в ефира на MAX Sport.

Серия "А" е едно от чуждите първенства с най-много фенове у нас и е сред топ 4 първенства по гледаемост в Европа с над 240 млн. фена. През годините представители на италианското първенство са спечелили общо 53 международни трофея, от които 12 купи на Шампионската лига и 9 на Лига Европа. През последните два сезона калчото има и най-много голове средно на мач от всички топ първенства на Стария континент, което обещава много зрелищни двубои за всички зрители.

Отборите на Ювентус, Милан, Лацио и Интер от години се радват на широка популярност в България, а от следващия сезон още един емблематичен клуб на Ботуша се завръща в елита – Парма, където преди години се състезаваше и Христо Стоичков. В момента България се представя в Серия "А" от Андрей Гълъбинов, който през последния сезон защитаваше цветовете на Дженоа.

През последните години отборът на Ювентус доминира тотално и е в безпрецедентна серия от 7 поредни титли. През настоящия сезон обаче "Старата госпожа" ще трябва да се бори за отличието без своята легенда Джиджи Буфон, който напусна клуба след 17 години вярна служба.

През сезон 2018/2019 се очаква най-сериозен отпор на Юве да дадат миланските грандове Интер и Милан, които изживяха труден период на трансформация през последните няколко сезона, но вече са готови за успехи. Рома и Наполи пък ще се опитат да задържат високото ниво и ще се борят отново за място в челната тройка. Амбиции за участие в европейските клубни турнири по традиция ще имат и съставите на Лацио, Фиорентина, Торино и Аталанта.

На мястото на изпадналите Кротоне, Верона и Беневенто от новия сезон в Серия "А" ще се подвизават споменатите вече Парма, както и футболистите на Емполи, които спечелиха титлата в Серия "Б". Третият нов член на топ дивизията в Италия ще се определи след финалния плейоф в Серия Б между Палермо и Фрозиноне.

Каналите MAX Sport са наследници на познатите канали Mtel Sport, като осен новото име ще предложат още повече спортни зрелища. Серия "А" е второто от тях, след като наскоро в техния ефир стартира излъчването на най-силния комерсиален турнир в мъжкия волейбол – Световната лига на нациите, в която участват и българските национали.

За втора година поред MAX Sport излъчва на живо и всички най-интересни турнири от ATP календара, сред които и двете надпревари, в които триумфира Григор Димитров през 2017 г. – Masters 1000 надпреварата в Синсинати и Финалния Мастърс турнир в Лондон.

MAX Sport предлага на спортните фенове в България разнообразие от спортни състезания. Освен италианската Серия "А", каналите държат правата за излъчване и за националните шампионати по футбол на Холандия, Русия и Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови