Спас Русев за новите акционери, Васил Божков и слуховете за Йовов

OFFNews 10 февруари 2019 в 10:41 4058 1

Собственикът на Левски Спас Русев потвърди надеждите си да продаде клуба на Васил Божков и добави, че новите акционери ще станат известни на 6-и март, когато има насрочено Общо събрание.

“Говоря в качеството си на председател на Надзорния съвет и дългогодишен привърженик на Левски. За акциите трябва да потърпим до 6-и март, когато има събрание, и след това ще стане ясно какво се случва. Разбирам вълнението на феновете, но нека се знае, че се търси възможно най-отговорното решение. Интересът е много голям, а медиите също натискат клуба. Имайте малко търпение и дано да има добро решение”, заяви Русев пред “Нова”.

“Васил Божков може да е назначил Павел Колев в някоя от своите структури, но Колев беше назначен в Левски от мен. Аз разписах решението за избора на нов Надзорен съвет и след това разписах и решението за избора на Колев като изпълнителен директор. Много бих искал Божков да е следващият голям акционер. Смятам, че и той може да го потвърди. От първия си ден тук го каня да влезе в клуба. Аз го познавам и това е един процес, който продължи две години и половина, за да бъде убеден. Надявам се, че той е узрял и ще помогне на клуба”, продължи той.

“Клубът не само трябва да бъде осигурен финансово, но и да има надграждане. Това е проблемът на българския футбол - че няма надграждане. Това е от времето, когато на Левски се гледаше като на трофей. На 6-и март  новите акционери ще гласуват нов Надзорен съвет. Не знам как се появи новината за Христо Йовов, Даниел Боримиров и Димитър Иванков. Няма логика тиражираното от медиите. Ако те не се справят с работата, кой ги уволнява? Преди 2 години, на едно драматично Общо събрание в НДК, обявих, че се оттеглям и че оставям акциите в клуба. Оттогава никой не е дошъл да ги придобие. Дали ще има нов собственик, или не - ще се разбере на 6-и март. Ангажиментите ми напоследък не ми оставят възможност да отделям необходимото за клуба време. Затова ако има удачен вариант клубът да бъде поет от човек с визия, стратегия и желание за развитие - да, бих си тръгнал”, каза още собственикът на "сините".

“Намеренията на предишните собственици бяха добри. Идеята беше “Виваком” да придобие акциите на клуба, което щеше да даде финансова стабилност на клуба. За съжаление, тя не беше приета от някои акционери на "Виваком" и така останах в Левски като самостоятелно лице. Неизбежно е да влагам собствени пари. Мога да ви кажа, че ако всички клубове си публикуват задълженията, Левски със сигурност няма да е на първо място. Задълженията се отчитат за даден период от време. В един период може да са били 30 милиона лева. Към момента на Общото събрание и на така наречената дата на прехвърляне на собствеността задълженията ще бъдат може би по-малко от половината на това, което се тиражира сега – между 15-16 милиона лева. Дали ще опростя задълженията на клуба към мен? То във футбола друга формула няма. Дали има вероятност клуба да фалира? Не, няма, това съм го казвал много пъти - категорично не.

Не трябва да се мълчи, трябва да се говори и да се казва истината. Знам, че не съм бил перфектният председател на Надзорния съвет, но, повярвайте ми, аз съм дал всичко от себе си. Дали се боя да си тръгна с лош имидж? Дадох си сметка за това още със самото ми влизане в клуба. Как бих искал да ме запомнят? Не с лошо. Дали слагате край на този разговор с бившия мажоритарен собственик на Левски? Може да се каже”, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови