Спас Русев обяви оттеглянето си от Левски

OFFNews 09 февруари 2019 в 19:28 4260 1

Собственикът на Левски Спас Русев лично обяви оттеглянето си от клуба.

В интервю за NOVA, което ще бъде излъчено в неделя в предаването "Събуди се", притежателят на мажоритарния пакет акции на "сините" внесе яснота и по въпроса за задълженията на отбора.

Тази седмица излезе информация от новия изпълнителен директор Павел Колев, че дълговете на Левски са над 30 млн. лв. Русев обаче успокои, че те ще намалеят наполовина след официалното му оттегляне от властта на "Герена", като това се очаква да стане на Общото събрание на 6 март. Голямата въпросителна кой ще е новият собственик обаче остава, тъй като в последните дни има изключителна динамика в това отношение. 

"Към момента на Общото събрание и на така наречената дата на прехвърляне на собствеността, задълженията ще бъдат може би по-малко от половината на това, което се тиражира сега – между 15-16 милиона лева", заяви Русев.

На въпроса дали това ще стане чрез опрощаване на парите, които е дал като заем към клуба, Русев заяви: "То във футбола друга формула няма".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5800

1

Dedoto58

09.02 2019 в 22:00

Крайно време беше случайно попадналия във футбола господин с лакирани нокти покрай приватизацията на ВИВАКОМ да се оттегли! Е, не му се полечиха нещата с ВИВАКОМ, няма и да се получат!