София под футболна блокада (снимки)

15 арестувани преди мача Левски - ЦСКА

OFFNews 04 март 2017 в 14:37 8899 1

Снимка Събин Коларов

Непроходими от агитки улици, блокирани от полицаи булеварди и необичайни и за час пик в делничен ден задръствания. Така изглежда София, и най-вече районът около националния стадион "Васил Левски", час и половина преди мача Левски-ЦСКА.

Автомобилите по "Цариградско шосе" спират малко след сп. "Плиска" от задръстването, което продължава по булеварда и след алея "Яворов". Полицай е не пуска автомобили през кръстовище "Орлов мост", автобусите и тролейбусите отварят врати преди спирката на "Цариградско", за да може хората, които искат, да слязат и в задушните превозни средства да влезе въздух.

Бул. "Васил Левски" също е недостъпен за автомобили, когато агитките минават.

По перпендикулярната "Евлоги и Христо Георгиеви" - посока бул. "България" - също не се вижда движение. Борисовата градина е пълна с фенове, хвърлят се бомбички и се чуват скандирания. Районът е плътно охраняван от въоръжени полицаи, включително от дирекция "Жандармерия".

Ограничения на движението има по "Фритьоф Нансен", кв. "Лозенец" бе почти "обграден" от полиция.

Напрежение се усещаше часове преди мача. Към 11.30 ч. полицаи арестуваха 15 непълнолетни, които били в група от 30-40 души, привърженици на единия отбор. Хвърляли пиратки и бомбички по ул. "Николай Коперник" и били задържани. Час по-късно пък фенове на противниковия тим хвърляли пиратки и бомбички по бул. "Тодор Александров", при което един младеж е бил ранен в главата.

При трети инцидент фенове се сбили в автобус на градския транспорт в центъра на града.

Навсякъде, където има струпване на хора ще има и полицаи преди началото и след края на срещата. Шествията са изцяло съпровождани от полицейски сили с цел да се разминат във времето, за да не станат сериозни сблъсъци. И в двете шествия има над 1000 души, обясни пред БНТ директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов.

Общо 30 души са били арестувани, съобщи след края на двубоя СДВР.

Как изглеждаше центърът на София преди мача - вижте на снимките, изпратени ни от Събин Коларов.

Съставите за мача - вижте тук.

Какъв беше развоят на мача, завършил с победа за Левски, вижте тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови