Славен клуб остана без лиценз, отива при аматьорите

OFFNews 09 април 2020 в 17:52 2056 0

Славният белгийски клуб Стандард от Лиеж не получи професионален лиценз за сезон 2020/2021 година и след подновяването на първенствата ще играе при аматьорите.

Според информация на белгийското издание L'Echo, комисията по лицензиране към местната федерация е отказала лиценз на Стандард заради дългове към осем играчи, които като сума са достигнали 1 милион евро.

Също така в комисията са възникнали съмнения, че клубът ще успее бързо да продаде стадиона си и така да получи ликвидни средства за разплащане със засегнатите страни.

До 14 април клубът от Лиеж има право да обжалва санкцията. В случай, че тя бъде отхвърлена, то Стандард ще започне от най-долното стъпало на белгийския футбол при аматьорите.

Стандард Лиеж е десеткратен шампион на Белгия, като от 1921 година насам е бил неизменна част от елита. Най-големият му успех на международната сцена е спечелването на КНК през сезон 1981/1982 година.

Първенството в Белгия стана първото в Европа, което беше преустановено заради пандемията от коронавирус. От УЕФА предупредиха останалите страни да се опитат да доиграят все пак сезона преди да предприемат такава крайна мярка, като заплашиха, че в противен случай клубовете може да бъдат лишени от участие в евротурнирите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови