"Сини" легенди: Само Кокала може да спаси Левски

OFFNews 03 април 2018 в 13:26 4655 3

След поредния провал на Левски, този път на „Герена“ срещу Берое – 1:2. „Меридиан Мач“ потърси за мнение две легенди на "сините" легенди Кирил Иванов, който е част от ръководството, както и Войн Войнов. "Само Кокала може да спаси Левски", отсякоха в един глас двамата, които са тотално разочаровани от треньора Делио Роси.

"Аз лично исках да говоря със Спас Русев, но не можах, защото и него, и сина му ги нямаше на мача. Празници са все пак, може да са си имали други ангажименти хората. Ако имах възможност да говоря с него, щях да му кажа, че нещо трябва да се направи и то сега, веднага. Иначе проблемите ще продължат.

Аз лично съм шокиран и от публиката ни, от която нямаше никаква реакция след загубата от Берое, придружена с поредната слаба продукция на тима на Делио Роси. Нито имаше викове "оставка", нито нищо. Това не е нормално при положение, че станахме за смях. Та, ако все пак Спас Русев ми поиска мнението, ще му кажа, че ни трябва нов треньор, защото отборът потъва. Ако трябва да посоча име аз съм за Кокала. Той си е левскар и мисля, че е най-добрият вариант точно за този момент", каза Кирил Ивков.

"Безспорно най-лошото от всичко са резултатите. Те, разбира се, са следствие от играта. Срещу Берое беше важен мач, в който можеше да си решим поне третото място. Сега до края на сезона ще ни натискат. Вече и тази позиция е под въпрос. Мен като левскар много ме боли от това, което става. Няма да давам сьвети на ръководството, то си решава, но си казвам моето мнение.

Ясно е, че всички имат вина – и футболистите, и Делио Роси. За италианеца мога да кажа, че визитката му е добра, но явно ни е нужен по-друг тип треньор. Може би малко по-луд. Имаме си такъв и това е Емил Велев. Гледах внимателно мача с Берое. За съжаление не се виждаше как ще вкараме гол. Отделно от това, разрешавахме на Берое да си разиграват спокойно топката, не ги пресирахме дълбоко в тяхната половина. Нещо, което Левски винаги е правил на "Герена", особено когато резултатът е негативен.

Нямаше го и онзи хъс, който винаги е бил характерен за Левски. Най-обидното беше апатията на футболистите. Емил Велев е човекът, който може да промени това, защото аз мисля, че възможностите на футболистите, който имаме, са много по-големи. Що се отнася до Роси искам да отбележа, че той трябва да е много щастлив от комфорта, който има.

Не си спомням, към някой друг да е имало толкова дълго търпение. Ако беше българин на негово място, 100 пъти да са изгонили досега. Така че, промяна трябва да има. Не ме разбирайте погрешно. Въобще не казвам, че искам да съм аз. Никога не съм се натискал. Нужен ни някой малко по-луд, малко по-ексцентричен, по-нестандартен. Чудя се защо толкова години не се дава втори шанс на Кокала. В момента положението е такова, че футболисти имаме, но отбор нямаме, а Емо Велев може да спаси Левски", сподели Войнов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

3

AnderXale

03.04 2018 в 20:42

Баси нещастниците! Такива вън от Левски! Аз такъв анализ за пръв път чета. "За италианеца мога да кажа, че визитката му е добра, но явно ни е нужен по-друг тип треньор. Може би малко по-луд." С такива никога няма да видим Европа. На отбора му трябват доказани специалисти като Роси и време и спокойствие за да работят. Не може на всеки 6 месеца нов треньор и по 10 нови футболиста и да искат нещо да стане. Това го няма никъде по света освен в Левски... :(

12284

2

Kristiano789

03.04 2018 в 16:04

Делио Роси май е пътник

12182

1

sawall

03.04 2018 в 15:58

Проблемите на българския футбол са като на цялата държава. Градят се някакви високи сгради, високи мечти, а отдолу вместо основи - кал и разбити пътища. Започнете отдолу, направете школи с дисциплина и традиция, инвестирайте в тренировъчни игрища, а не в чужди "звезди". След 5-10-15 години ще сте силен отбор пак и то с ваши играчи. Ще има Шампионска лига с ново поколение български силни футболисти. Ама няма търпение, дай сега да правим... Не става така.