Барса за шеста поредна година на финал за Купата на Краля след класика над Реал

OFFNews 28 февруари 2019 в 00:17 2084 0

Снимка Facebook: FC Barcelona

Барселона елиминира Реал Мадрид в реванша на полуфиналите за Купата на Краля, печелейки насред стадион "Сантиаго Бернабеу" с 3:0. Така каталунците се класираха за шести пореден път за финала след общ резултат 4:1 над "белия балет".

Срещата бе повече от интересна, като първото полувреме не предвещаваше задаващия се класически резултат след паузата. Реал създаде сериозен брой голови положения, но поредица от пропуски направи младият Винисиус Жуниор, а когато все пак намираше очертанията, последна преграда пред попадението беше Марк-Андре Тер Стеген.

Барса откри резултата чрез Луис Суарес малко след почивката при първия си точен удар в мача. Уругваецът впечатли и с успешно изпълнена дузпа в стил "Паненка". Между двата си гола, той съумя да притесни достатъчно и Рафаел Варан, който злощастно вкара кълбото в собствената си врата.

Суарес се попадна в "черния списък" на Реал за втори път през сезона, след като заби хеттрик на "Ноу Камп" през октомври за гръмката победа с 5:1 в срещата от испанската Ла Лига.

Финалът е на 25 май в Севиля, като в него Барселона ще срещне Валенсия или Бетис. Лео Меси и компания ще играят на шести пореден финал в турнира и ще се опитат да станат първият отбор в историята с пет поредни триумфа. Каталунците са рекордьори за Купата с 30 отличия, печелейки надпреварата в последните четири сезона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови