Шефовете на английския футбол обмислят план за действие при евентуална поява на коронавирус

OFFNews Последна промяна на 05 март 2020 в 12:34 1920 0

Английската футболна асоциация и Висшата лига проучват разходите и последиците от провеждане на мачове при закрити врати в края на сезона, за да се справят с всяко масово разпространение на коронавируса.

И двете организации ще бъдат ръководени от правителствените съвети за обществено здраве, но те проведоха разговори какво ще се случи, ако големите събития бъдат забранени. Мачове без публика се очертава като възможност.

ФА има допълнително усложнение от предстоящото домакинство на националния отбор на Англия срещу Италия, което трябва да се проведе на 27 март на "Уембли". 6 срещи от Серия А бяха отложени миналия уикенд поради разпространението на вируса.

Анулирането на футболни срещи ще доведе до многомилионни загуби, така че разговорите се съсредоточиха върху това как мачовете могат да се организират без фенове, което е предпочитан вариант и за телевизионните оператори, пише "Тема спорт".

През миналата седмица излезе информация, че коронавирусът може да спре Ливърпул от спечелване на титлата, но това няма как да се случи.

По време на дискусиите ФА повдигна необходимостта от предлагане на солидарни плащания на клубовете от по-ниските дивизии, в случай че сблъсъците се провеждат при затворени врати. Тези отбори разчитат изключително много на приходи от билети.

Вчера пък мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира по любопитен начин епидемията коронавируса и начинът по който се отрязва на футбола.

"Не разбирам как мнението на футболен мениджър по толкова важна тема е по някакъв начин значимо. Наистина не го разбирам.

Не е важно какво казват известните хора. Тази тема трябва да се дискутира от специалисти, не такива като мен, които нямат никакво мнение по темата.

Хората, които имат понятие, ще кажат какво е важно и какво трябва да се направи. Политика и коронавирус? Аз нося бейзболна шапка и имам рунтава брада. Наистина моето мнение е маловажно", каза Клоп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови