Властите в Италия закриха спорта за публика заради коронавируса

OFFNEWS 05 март 2020 в 00:06 1510 0

Премиерът Джузепе Конте

Властите в Италия взеха решение всички големи спортни събития да се провеждат при закрити врата до 3 април, докато страната се бори със смъртоносната епидемия от коронавирус, съобщи агенция Франс прес.

Мярката беше обявена, след като италианското правителство разшири мерките срещу епидемията, която през последните две седмици отне живота на 107 души, а над 3000 бяха заразени.

В публикуван указ правителството посочва, че "всички спортни събития и състезания от всякакъв вид, независимо дали са частни или публични", могат да продължат "в спортни съоръжения при закрити врата - а именно на открито, но без присъствието на публика".

Суровите мерки не засягат само спорта. Училищата и университетите са затворени до 15 март, като принудителната ваканция може да бъде удължена и след това.

Мярката до голяма степен ще внесе ред в календара на Серия А, след като много мачове вече бяха отложени и настъпи пълен хаос. Полуфиналите за Купата на Италия Ювентус - Милан и Наполи - Интер също бяха отменени.

26-ият кръг от миналата седмица, в който бяха отложени повече от половината двубои, ще се проведе през този уикенд без публика, като това включва и дербито между Ювентус и Интер. За да завърши първенството по график е планиран междинен кръг през май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови