Шефът на испанския футбол "изгоря" за една година

OFFNews 26 юли 2017 в 11:49 1013 0

Наскоро арестуваният президент на Испанската футболна федерация Анхел Мария Вияр е отстранен от поста си за една година.

Решението на Върховния спортен съвет на Испания е предварителна и предпазна мярка, докато трае проверката и има за цел да ограничи възможностите за влияние от всички страни.

Тази мярка не е окончателна и може да бъде променяна - като срок и като тежест на наказанието, в зависимост от хода на проверката.

Припомняме, че Вияр, синът му Горка, и още един ръководител от футболната централа бяха задържани по подозрения за фалшифициране на документи, корупция и злоупотреба.

Хуан Падрон, един от другите трима арестувани заедно с Анхел, също получава една година наказание да не изпълнява управленски функции в системата на футбола.

67-годишният Вияр е вицепрезидент на УЕФА и ФИФА. Той управлява испанския футбол в последните три десетилетия. По време на управлението на Вияр Испания стана световен шампион (2010) и два пъти стана първенец на Европа (2008, 2012).

Преди да поеме юздите на испанския футбол Анхел Мария Вияр записва над 350 мача с фланелката на родния си клуб Атлетик Билбао, с който печели Купата на краля през 1973 година. Вияр има 22 мача и 3 гола за националния отбор на Испания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!