Шефът на богатите лично преговаря за Кафу утре

OFFNews 08 януари 2017 в 09:30 2481 0

Снимка ПФК Лудогорец

Един от най-влиятелните хора в световния футбол ще преговаря утре с Лудогорец за Джонатан Кафу,  съобщават френските медии. Става въпрос за Жан-Мишел Ола, президентът на Олимпик Лион. Бизнесменът, чието състояние се оценява на 350 милиона евро, пое тима през 1987 година и го превърна в машина за титли и пари.

Ола ще се срещне утре с представители на Кафу, пишат във Франция. Не става ясно дали се визира ръководството на Лудогорец, или пък мениджъри на самия бразилец. Споменава се за пазарлъци между 8 и 12 милиона евро.

Ола беше президент на Г-14, организацията на най-богатите европейски клубове, преди тя да се саморазпусне. Сега "акулата" е в борда на директорите на европейската клубна структура. Бизнесменът е притискан от публиката да вземе 1-2 футболисти на топниво, за да подсили "хлапетата".

"Лион ще вземе преднина за Кафу още следващата седмица, дори в понеделник, тъй като конкуренцията е огромна. Кафу е желан още от Сент Етиен, португалски и английски клубове",  се казва в информацията.

Самият Ола беше предпазлив в изявленията си за новите попълнения: "Знаем, че феновете ни са недоволни, тъй като искат веднага 1-2 играчи от топкласа. Правим всичко възможно, но засега не мога да се похваля с резултат. За да вземеше топиграч, е нужна дискретност. Малко търпение", призова президентът на Олимпик Лион.

В коментари под информацията феновете са разделени, но преобладават положителните коментари за Кафу. Изявите му в България не впечатляват никого, но се цитират двата гола в Шампионската лига срещу Базел и Арсенал. Запалянковците смятат, че това е гаранция за класа. "Звездата ни Алкесандр Лаказет има два гола в Европа за две години", коментира един от привържениците на "хлапетата".

Жан-Мишел Ола обаче знае със сигурност дали Кафу струва 10 милиона евро, колкото искат от Лудогорец. Това е човекът, който създаде и продаде за стотици милиони звезди като Бензема, Малуда, Есиен, Тиаго Мендеш, Абидал, Жуниньо Пернамбукано. Последният удар на Лион беше това лято,  като защитникът Самуел Юмтити замина в Барселона срещу 30 милиона евро.

Феновете обаче искат титли, а тимът им изостава сериозно и това първенство. Лион върви четвърти на 10 точки след лидера Ница (44). Втори е Монако с 42 точки, а третият ПСЖ има 39. Тимът продължава в Лига Европа, където съперник в елиминациите е холанският АЗ Алкмаар. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови