СДВР ще охранява мач без публика

OFFNews 19 юли 2017 в 13:46 4243 1

Столичната дирекция на вътрешните работи обяви мерките за охрана на предстоящия в четвъртък реванш от втори предварителен кръг на Лига Европа между Левски и хърватския Хайдук.

Любопитното е, че двубоят на "Георги Аспарухов" е при закрити врати, тъй като "сините" изтърпяват наказание заради проява на расизъм на феновете си. Хърватският клуб има право на 250 билета, но никой не ги е потърсил и на практика на съоръжението ще са само двата отбора и технически лица около срещата.

Около "Герена" обаче ще ври и кипи, тъй като от клуба поставиха видеостена, за да направят съпричастни привържениците си със ставащото на терена.

Ето и цялото съобщение от СДВР:

"СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с предстоящата футболна среща между отборите на „Левски” - София и „Хайдук”- Сплит

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в София във връзка с предстоящия футболен мач от турнира Лига-Европа между отборите на „Левски” и „Хайдук”, който ще се играе на 20 юли /четвъртък/ от 20 часа на стадион ”Георги Аспарухов”.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

Поради наложено наказание на българския отбор от УЕФА, срещата ще се проведе при затворени врати. На стадиона ще бъдат допуснати само официални лица.

За привържениците на ПФК „Левски” , на алеята пред сектор „А”, ще бъде обособена фен зона, където на видеостена ще може да се гледа мача.

На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на спортната зона полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Предприети са стриктни мерки за недопускане с наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на мача. При дейността си ще бъде подпомагана от полицейски служители, които ще съдействат при възникнала необходимост.

Столичната дирекция на вътрешните работи призовава всички посетители на утрешната футболна среща да спазват разпоредените мерки в Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

19.07 2017 в 14:03

говедата ше бъдат отвън на коневръза. дано им осигурят повече сено и вода.
Там ше бъде полицията, щот "домакините" ги е страх да не вземат тия да се втурнат и за влязат на гейарена,...
:))))