Уругвай поема към елиминациите от първото място в Група А след класика над Русия

OFFNews 25 юни 2018 в 18:56 4824 1

Уругвай победи Русия с 3:0 в последен двубой от Група А на световното първенство и завърши на първото място с три успеха в три срещи и голова разлика 5:0.

"Сборная" пък разочарова феновете след двете поредни победи и осемте вкарани гола от началото на турнира, но продължава като втори отбор в групата.

"Урусите" откриха резултата в 9-ата минута след отлично изпълнен пряк свободен от страна на Луис Суарес. В 23-ата южноамериканците покачиха след далечен изстрел на Лаксалт и рикошет в Черишев, който излъга Акинфеев.

Ситуацията се усложни допълнително за "Сборная" в 36-ата минута, когато Смолников бе изгонен заради втори жълт картон. Крайният резултат оформи Кавани в 90-ата минута. Уругвай оглавява Група А с 9 т., докато Русия остава на второто място с 6 точки.

Потенциалните съперници на Уругвай и Русия на 1/8-финалите са Испания, Португалия или Мароко, които се борят за първите две места в Група В.

В другия мач от групата на "урусите" и "сборная" Саудитска Арабия постигна първата си победа на Световни първенства от 1994 година насам - 2:1 като над Египет. Саудитите нямаха нито един гол в двата си мача от Група А и изоставаха в резултата след 22 минути игра след гол на Мохамед Салах.

Още до почивката обаче изравниха след попадение от дузпа на Салман Ал-Фараж в 6-та минута на продължението. В 41-та пък Фахад Ал-Мувалад пропусна от бялата точка при друга дузпа.

След почивката "Зелените соколи" показаха повече желание за победата и я постигнаха с нов гол в продълженията. Салем Ал-Досари вкара в 94-та минута и донесе трите точки на тима си. Така Египет напуска надпреварата без спечелена точка, докато Саудитска Арабия запази честта си след успеха с 2:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6162

1

red-army

25.06 2018 в 22:48

какво стана - терньора на Уругвай ли е от ЦРУ? Кемтрейли ли поразиха богатирите? Поредна провокация с гравитационно оръжие ли имаше? НАТО ли покоси устрема?

Къде отиваме? Какво ще стане сега? На кого ни оставят? А ИхТамНет?

Не ли време да освободим Уругвай? Не ли време пролетариите от Монтевидео да се вдигнат на бунт и основат Народна Власт?