Роналдо и Меси продължават да чупят рекорди

OFFNews 20 януари 2020 в 11:11 1380 0

Суперзвездите от последното десетилетие Кристиано Роналдо и Лионел Меси за пореден път се отчетоха с нови силни постижения.

Снощи суперзвездата на италианския хегемон Ювентус вкара двата гола за успеха с 2:1 над Парма и донесе нови три точки на шампионите.

Португалецът вече има 11 попадения в последните седем шампионатни мача и стана първият футболист на "бианконерите" от декември 2005 година насам, който се разписва в седем поредни мача за първенство. Преди повече от 14 години същото стори Давид Трезеге.

Роналдо има 16 гола в Серия А този сезон и е втори в листата на стрелците след звездата на Лацио Чиро Имобиле (23). Кристиано е и единственият футболист, който вкарва 15 или повече гола в 14 поредни сезона в първенствата от Топ 5 в Европа.

Меси пък спаси новия треньор на Барселона Кике Сетиен от издънка в дебюта му и вкара единственото попадения при победата с 1:0 над Гранада снощи.

Така аржентинецът стана първият футболист, вкарвал гол в Ла Лига в 16 поредни календарни години. Постижението на Меси е рекордно в историята на испанския елит, но има футболисти с по-дълги серии от поредни години с голове в Топ 5 на Европа.

Роналдо например се е разписвал във всяка една от последните 18 календарни години в най-силните първенства. Джампаоло Пацини от Верона и Джими Бриан от Бордо са вкарвали във всяка една от последните 17 календарни години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!