Реал се добра до победа над Аякс, Тотнъм поглежда към 1/4-финалите

OFFNews 14 февруари 2019 в 00:01 1233 0

Реал Мадрид стигна до трудна победа над Аякс с 2:1 в първа среща от 1/8-финалите на Шампионска лига, играна на стадион "Йохан Кройф Арена" в Амстердам.

Двубоят бе изключително зрелищен и динамичен, в който испанците успяха да се доберат до успеха, благодарение на Карим Бензема (60') и Марко Асенсио (87').

Домакините, които доминираха в голяма част от мача и пропуснаха няколко чисти положения, все пак успяха да разпечатат вратата на Тибо Куртоа, след като Хаким Зиеш (75') се разписа. Тази вечер станахме свидетели и на първия отменен от ВАР гол в историята на Шампионската лига.

Така Реал разполага с добра преднина преди реванша на "Сантиаго Бернабеу", който ще бъде на 5 март от 22:00 часа българско време.

В другия мач, който се игра тази вечер Тотнъм гледа към 1/4-финалите след класическа победа с 3:0 над Борусия Дортмунд на стадион "Уембли".

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, в което домакините имаха леко преимущество, но като цяло атаките се редуваха и пред двете врати.

Домакините нанесоха своя удар в началото на второто полувреме чрез Хюн-Мин Сон. В 83-ата минута Ян Вертонген удвои аванса, а влезлият като резерва Фернандо Йоренте оформи крайния резултат.

Така Тотнъм стана първият английски отбор с победа у дома над съперник от Германия във фазата на елиминациите на Шампионската лига след Манчестър Юнайтед, който победи през сезон 2010/2011 година Шалке 04 с 4:1 в полуфинален сблъсък на "Олд Трафорд".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови