Реал Мадрид завоюва 14-а европейска титла с победа над Ливърпул

OFFNews 29 май 2022 в 08:05 2864 0

Лука Модрич, Родриго и Марсело от Реал Мадрид празнуват с трофея след победата в края на финалния мач на Шампионската лига между Ливърпул и Реал Мадрид на стадион

Снимка Getty Images

Лука Модрич, Родриго и Марсело от Реал Мадрид празнуват с трофея след победата в края на финалния мач на Шампионската лига между Ливърпул и Реал Мадрид на стадион "Стад дьо Франс" в Париж.

Реал Мадрид извоюва 14-ата си европейска титла с победа над Ливърпул с 1:0 във финала на Шампионска лига.

За тима на Карло Анчелоти се разписа Винисиус Жуниор в 59 минути игра на "Стад дьо Франс" в Париж.

Той остава рекордьор по успехи в турнира, а за Анчелоти това е четвърти рекорден успех в турнира като наставник и втори с Реал.

"Червените" от "Анфийлд" отново губят от този съперник, както преди четири сезона.

Вратарят на Реал Тибо Куртоа се превърна в героя на мача със спасяванията си.

Шампионите претендираха за гол две минути преди почивката, когато Карим Бензема вкара, но бе отсъдена засада при паса към нападателя.

Срещата в Париж започна с повече от половин час закъснение, защото много фенове на английския клуб не успяха да влязат на стадиона навреме и на входовете имаше струпвания. Причината се оказа лоша организация. Входове се оказаха затворени, а в някои сектори хората е трябвало да се движат в тесни коридори и това забавило допълнително заемането на местата по трибуните.

С обръщение в социалните мрежи от полицията в Париж ги призова да не се опитват насила да влязат по-бързо. Появи се информация, че органите на реда са използвали сълзотворен газ срещу феновете от Острова. Обгазени са били и братът на футболиста на Ливърпул Жоел Матип и бременната му съпруга, пише Sportal.

Първенецът на Ла Лига разкри титулярите си повече от два часа преди началото на мача. В състава на Карло Анчелоти нямаше изненади, като Федерико Валверде беше предпочетен пред Родриго. В защита тимът се подреждаше в 4-4-1-1 с Модрич зад гърба на Бензема, а в предни позиции се включваше Винисиус.

При Ливърпул Фабиньо и Тиаго Алкантара бяха сред титулярите, независимо че доскоро лекуваха травми. В последните минути преди началото на срещата да загрява с тима излезе и Наби Кейта, тъй като Тиаго като че ли имаше проблем и загряваше отделно с един от треньорите. В крайна сметка бившият халф на Байерн започна срещата. В атака Луис Диас беше третият нападател до Мохамед Салах и Садио Мане. Ибрахима Конате пък стартира до Вирджил ван Дайк в центъра на отбраната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови