Реал Мадрид се доближи до титлата в Испания

OFFNews 14 май 2017 в 23:28 2581 0

Реал Мадрид направи поредна крачка към титлата в Испания, след като разгроми с 4:1 Севиля в последния за сезона двубой на "Сантяго Бернабеу" в двубой от 37-ия кръг.

Реал има равен брой точки с Барселона, но е с мач по-малко. През идната седмица тимът на Зинедин Зидан първо ще гостува на Селта в сряда в отложен двубой, а след това в неделя ще се надява да триумфира със златото на стадиона в Малага.

При равенство в точките титлата ще е за каталунците заради по-добрите показатели в директните сблъсъци. С два гола за успеха над Севиля се отчете мегазвездата Кристиано Роналдо, а по един добавиха Тони Кроос и Начо Фернандес.

За гостите почетно вкара Стеван Йоветич.

В същото време Барселона надви с 4:1 като гост Лас Палмас. Неймар се развихри с хеттрик (25, 67 и 71), а Луис Суарес добави един гол в 27-ата минута. За островитяните се разписа Педро Бигас (63).

Въпреки победата шансовете на Барса за защита на трофея станаха много малки след победата на Реал Мадрид над Севиля.

Останалите резултати: Алавес - Селта 3:1, Атлетик Билбао - Леганес 1:1, Ейбар - Спортинг Хихон 0:1, Бетис - Атлетико Мадрид 1:1, Реал Сасиедад - Малага 2:2, Виляреал - Депортиво 0:0.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови