Разследван за данъци свири финала в Шампионската лига

ОFFNews 12 май 2017 в 16:24 2559 0

Германецът Феликс Брих получи най-тежкия наряд във футбола за годината. 42-годишният рефер ще свири финала в  Шампионската лига между Реал Мадрид и Ювентус. Двубоят е на 3 юни в Кардиф.

По професия Брих е юрист, доктор по спортно право. Съдия на ФИФА от 2007 година. Tой вече е свирил един европейски клубен финал – този в Лига Европа през 2014 г. между Севиля и Бенфика в Торино.

Брих е представен като фен на спорта и музиката. През 2011 година полицията в Германия претърсва къщата му. Подозиран е , че прикрива данъци.

Има два мача с българско участие, свирени от Брих. В първия случай немецът свири плейофа за влизане в Шампионската лига между Лудогорец и Стяуа в Букурещ. Домакините печелят 1:0. За реванша и Моци всички знаем.

Във втората среща Брих свири световната квалификация за Мондиал 2014 между Армения и България. Домакините в Ереван печелят 2:1.   Съдията гони Съни Дяков и Николай Бодуров след почивката. 

Финалът в Лига Европа между Аякс и Манчестър Юнайтед е поверен на словенеца Дамир Скомина. Мачът е на 24 май в Стокхолм. Шефът на УЕФА е словенецът Чеферин, но сигурно е чиста случайност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!