Разпуснаха Лудогорец заради кризата

OFFNews Последна промяна на 04 април 2020 в 16:40 1703 0

Ръководството на шампиона и лидер във временното класиране в Първа лига Лудогорец обяви старта на мащабна антикризисна програма, информира официалният сайт на клуба.

Целта е да се намалят негативните последствия от социалната и икономическа криза, която предизвика пандемията от коронавирус. ПФК Лудогорец също е кред потърпевшите, тъй като оперативната дейност е затруднена, а основни спонсори спират временно плащания по договори.

В контекста на удълженото до 13 май извънредно положение ръководството взе решение да разпусне футболистите от представителния отбор с цел изпълняване препоръките на Националния кризисен щаб и Медицинската комисия към БФС за опазване здравето на служителите, както и на техните семейства.

Играчите ще имат право да пътуват до родните си места. Точната дата на завръщането им ще бъде определена след като стане ясна програмата и начинът на завършване на първенството. Те ще се готвят по индивидуални планове.

Вчера футболисти, треньори и мениджърски екип, без изключение, проявиха съпричастност и си редуцираха заплатите с 30%, с което помогнаха усилията на ръководството да запази структурата без да има намаления на заплати и съкращения в администрацията, помощния персонал и детско-юношеската академия.

Като част от антикризисната програма ПФК Лудогорец планира подготвителен лагер в България след завършване на първенството. Съобразно начинът на приключване на шампионата, треньорският щаб ще направи план, за да бъде готов отборът за евроучастието си.

На този етап ръководството възнамерява да се справи с кризата с възможностите на бюджета на клуба, тъй като собствениците Кирил и Георги Домусчиеви са ангажирани с преодоляване на последствията на кризата върху основните им бизнеси. Допълнителна тяхна помощ би нарушила и финансовия феърплей.

Ръководството на клуба благодари на футболистите и треньорите за партньорското отношение и проявената грижа за бъдещето на Лудогорец, пишат още в сайта на "орлите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X